Întrebări Frecvente
-
Cu ce se ocupă psihiatria pediatrică?
Medicul de specialitatea psihiatrie pediatrică are pacienți cu vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani și familiile lor. El se ocupă cu problemele de dezvoltare psihică, însemnând: întârzieri în dezvoltare sau limbaj, probleme emoționale, de comportament, ale gândirii, probleme de somn, alimentație.
-
Cât durează o consultație de psihiatrie pediatrică?
În general, prima consultație durează în jur de 60 de minute, iar controlul între 30 și 45 de minute. Aceste estimări pot varia în funcție de problema cu care se prezintă familia. Pot fi necesare mai multe evaluări pentru stabilirea unui diagnostic și plan de tratament. Află mai multe detalii aici
-
Cât costă consultația de psihiatrie pediatrică?
În contract cu CAS, consultația, consilierea și psihoterapia sunt gratuite, cu bilet de trimitere de la medicul de familie.
În privat, prețul consultației variază între clinici și tipul de consult - inițial sau de control (150-180 RON). Ședințele de consiliere psihiatrică sau parenting săptămânale au costul de 100-150 lei/ ședință.
Pentru mai multe informații despre o programare, click aici.
-
Ce acte să aduc la consultația de psihiatrie pediatrică?
Întotdeauna va trebui să aduceți certificatul de naștere/ buletinul copilului și cartea dvs. de identitate. În plus, medicului îi este util să știe istoricul medical al pacientului. Așadar, orice alte ieșiri din spital/ scrisori medicale sunt de folos, inclusiv ieșirea din maternitate, pentru copiii de vârstă mică.
-
Ce acte sunt necesare la consultațiile de psihiatrie pediatrică in colaborare cu CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE ?
- BILET DE TRIMITERE de la medicul specialist/medicul de familie
- copia xerox a certificatului de naștere/cărții de identitate a copilului/ adolescentului,
- copia xerox a cărții de identitate a părintelui.